Pasaport Ve Sürücü Belgesine Başvuru
“Aslında insanların gerçek yüzleri her zaman ortadadır. Sadece bakmakta ve anlamakta geç kalırsın.”
Charles Bukowski
Pasaport Ve Sürücü Belgesine Başvuru
Günümüzde pasaport ve sürücü belgesi başvuruları için evraklar toplandıktan ve gerekli harçlar yatırıldıktan sonra il ve ilçe emniyet müdürlüklerinden sistemdeki boş gün ve saatlerden randevu alarak işlem tamamlanmaktadır.
Resmi Gazete’de yayımlanan 676 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 3152 sayılı Kanun’a eklenen geçici maddede, Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemlerin bir yıl içinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne devredileceği belirtilmiştir.
Yayımlanan KHK doğrultusunda; Emniyet Genel Müdürlüğü 2 Nisan 2018’e kadar pasaport ve sürücü belgesi başvuru işlemlerinde görevli olacaktır, bu tarihten sonra başvurular Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne yapılacaktır.
Bu nedenle 02.04.2018 tarihinden sonra sürücü belgesi ve pasaport başvurusunda bulunacak iseniz başvurularınızı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne yapmanız gerekmektedir.
HAFTANIN KARARI
YARGITAY 7. HUKUK DAİRESİ 2013/19425 E.-2014/3950 K.
İşveren işçiye bildirdiği fesih sebebi ile bağlıdır. Bu nedenle işverenin haklı fesih sebebinin var olduğu bu nedenle haklı fesih yapılacakken hataen geçerli fesih bildirimde bulunulduğuna dair savunmasına itibar edilemez.
HAFTANIN DEYİMİ
“Eski çamlar bardak oldu”
Orman köylerinde çam ağaçlarından ‘bardak’ denilen su kabı yaparlar.
Bu bardaklar, küçük bir testi biçimindedir. Tek parçadan oyulduklarından ekleri yoktur. Bazıları yazın suyu çok soğuk tutar ve kendine has güzel bir çam kokusu verir.
Savaşların biri bitmeden diğerinin başladığı o eski devirlerde, böyle bir köyden askere giden bir delikanlı, senelerce sonra köyüne geldiği zaman, ormanlarında eski büyük çamları görememiş ve sebebini babasına sormuş:
“Oğul, oğul” demiş babası “O senin sorduğun eski çamlar bardak oldu.
Bu deyim, devir değişti, zaman başkalaştı manasında kullanılır.
Bazen bu sözü; “eski camlar bardak oldu” şeklinde de söylerler. Çünkü toplanan cam kırıkları eritilerek, tekrar cam eşyalar yapılır.